Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g200g56kcal1.2g11.9g0.4g5g
Kesäkurpitsa zucchini 217g39kcal1.2g5.4g0.9g1.5g
Sipuli 133g40kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.3g30kcal0g0g3.3g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 50g139kcal1g1.5g14g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 97g129kcal8.2g17g1.9g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2408g873kcal27.2g85.4g41.6g27.4g
Valittu annoskoko1204g437kcal13.6g42.7g20.8g13.7g
Annoskoko puolitettuna602g218kcal6.8g21.4g10.4g6.9g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.5g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142906