Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g845g912kcal164.7g0g28.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)62g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Voi, 1 tl, 5 g28g206kcal0.3g0.3g22.5g0g
Mustapippuri 1.1g3.2kcal0.1g0.4g0g0.3g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g39g138kcal4.3g0.2g12.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2412g2551kcal340.4g7.8g127.8g2.8g
Valittu annoskoko1206g1275kcal170.2g3.9g63.9g1.4g
Annoskoko puolitettuna603g638kcal85.1g2g32g0.7g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=191993