Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen356g110kcal1.4g22.8g0.7g5.3g
Luumu kivetön, kuivattu 151g307kcal6.3g56.7g1.3g13g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala121g386kcal18.1g71.2g3.1g12.1g
Vehnäjauho puolikarkea 98g336kcal10g68.6g1.2g3.4g
Ruokasooda 14g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g48g289kcal11.6g3.2g26g0g
Ruokosokeri181g737kcal0g180.7g0g0g
Neilikka, annos 4g3g11kcal0.1g2.4g0.1g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g3g11kcal0.3g1.7g0.2g0.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3g11kcal0.1g2.4g0.1g0g
Piimä AB Acidophilus Valio121g64kcal3.9g5.4g3g0g
Rypsiöljy 109g960kcal0g0g108.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2412g6444kcal103.6g830.2g288.4g68.4g
Valittu annoskoko1206g3222kcal51.8g415.1g144.2g34.2g
Annoskoko puolitettuna603g1611kcal25.9g207.6g72.1g17.1g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082