Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 225g86kcal2.2g15.5g0.4g5.6g
Valkokaali keräkaali 150g42kcal1.8g6.1g0.3g3.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g105g29kcal0.6g6.2g0.2g2.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Kasvisliemikuutio, Knorr7.5g21kcal0.6g0.7g1.8g0.1g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2415g422kcal13.6g68.6g5.8g26.8g
Valittu annoskoko1208g211kcal6.8g34.3g2.9g13.4g
Annoskoko puolitettuna604g106kcal3.4g17.2g1.5g6.7g
Arvot/100g100g18kcal0.6g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337337