Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1324g9404kcal9.9g5.3g1059.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2295g7874kcal233.8g1606.4g27.5g80.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 441g283kcal14.1g21.3g15.4g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 4413g1703kcal7.1g360.1g4g66.2g
Voi 221g1601kcal2.6g0.9g179.4g0g
Manteli 441g2718kcal106.2g29.1g238.3g31.8g
Sitruunamehu, laimentamaton353g74kcal1.1g5.6g0g0.4g
Sokeri 380g1541kcal0g379.1g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 106g242kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g50878kcal749.6g4815.6g3047.4g357.4g
Valittu annoskoko10000g25439kcal374.8g2407.8g1523.7g178.7g
Annoskoko puolitettuna5000g12719kcal187.4g1203.9g761.9g89.4g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935