Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 16 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai22g77kcal2.6g15.5g0.5g0.8g
Sokeri 35g142kcal0g35g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen31g225kcal0g0g25g0g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g13g11kcal0.1g0.8g0.9g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)13g16kcal1.4g0g1.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Vadelmahillo (Saarioinen)7.5g14kcal0g3.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana242g973kcal8.2g109.8g55g2g
Valittu annoskoko121g486kcal4.1g54.9g27.5g1g
Annoskoko puolitettuna61g243kcal2.1g27.5g13.8g0.5g
Arvot/100g100g402kcal3.4g45.3g22.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321412