Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen25g180kcal0.3g0.3g20g0g
Vehnäjauho, sunnuntai25g88kcal3g17.8g0.5g0.8g
Luumu kivetön, kuivattu 25g51kcal1.1g9.4g0.2g2.2g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Sokeri 25g102kcal0g25g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana242g901kcal14g105.6g45.6g6g
Valittu annoskoko121g451kcal7g52.8g22.8g3g
Annoskoko puolitettuna61g225kcal3.5g26.4g11.4g1.5g
Arvot/100g100g372kcal5.8g43.6g18.8g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278