Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)21g73kcal2.9g11.7g1.4g2.3g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Ruisjauho kokojyväjauho 2.9g8.7kcal0.3g1.6g0.1g0.4g
Flora margariini 60, annos 10g5.2g28kcal0g0g3.1g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 10g3.1kcal0.3g0.4g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu6.2g7.9kcal0.7g0g0.6g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.5g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Fariinisokeri10g42kcal0g10.4g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)21g14kcal0.7g1g0.7g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g6.2g8.9kcal0.8g0g0.6g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g5.2g15kcal0.1g2.9g0g2.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Raparperi 21g7kcal0.1g1.1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana242g497kcal14g75.2g13.2g11.2g
Valittu annoskoko121g248kcal7g37.6g6.6g5.6g
Annoskoko puolitettuna61g124kcal3.5g18.8g3.3g2.8g
Arvot/100g100g205kcal5.8g31.1g5.5g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219