Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha38g62kcal7.1g0g3.7g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl19g16kcal0.3g0.8g1.3g0g
Bataatti, kuorittu 47g38kcal0.7g7.9g0g1.4g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana243g254kcal17.8g18.6g11g3.2g
Valittu annoskoko122g127kcal8.9g9.3g5.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna61g64kcal4.5g4.7g2.8g0.8g
Arvot/100g100g104kcal7.3g7.7g4.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205886