Marenkimelba (Painonvartijat)

4 persikkaa tai 8 mehuun säilöttyä persikanpuolikasta
4 dl vadelmia
1/2 dl appelsiinitäysmehua
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Halkaise persikat ja poista niistä kivet.

Valuta säilykepersikat, jos käytät niitä.

Levitä persikanpuolikkaat uunivuokaan ja ripottele vadelmat päälle.

Valuta appelsiinimehu joukkoon.

Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 10 minuuttia.

2. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri vaahdon joukkoon vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.

3. Levitä marenki persikoiden ja vadelmien päälle vuokaan ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes marenki on väriltään kullankeltaista.

- - -

Vinkki: Valkuaiset vaahdottuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.

Pidä huoli siitä, että sekä kulho että vatkain ovat puhtaat ja kuivat.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 243 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persikka/nektariini, keskiarvo, punnittu kivineen 75g29kcal0.8g5.1g0.2g1.4g
Vadelma 25g10kcal0.3g1g0.2g0.9g
Täysmehu, appelsiinitäysmehu 6.3g2.8kcal0g0.6g0g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g8.8g3.2kcal0.8g0g0g0g
Sokeri 6.3g25kcal0g6.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana243g142kcal3.8g26g0.8g4.6g
Valittu annoskoko122g71kcal1.9g13g0.4g2.3g
Annoskoko puolitettuna61g36kcal1g6.5g0.2g1.2g
Arvot/100g100g58kcal1.6g10.7g0.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100238