Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 10g13kcal1.1g0g0.9g0g
Sokeri 10g40kcal0g9.8g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g2.9g9kcal0.5g1.2g0.2g0.5g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl15g56kcal1.8g11.2g0.3g0.5g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Neljänviljanhiutale 3.5g12kcal0.4g2g0.1g0.4g
Fariinisokeri4.1g17kcal0g4.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Rypsiöljy 5.2g46kcal0g0g5.2g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 12g5.3kcal0.3g0.6g0.2g0g
Raparperi 58g20kcal0.4g3.2g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana243g438kcal9g65.4g14g4.4g
Valittu annoskoko122g219kcal4.5g32.7g7g2.2g
Annoskoko puolitettuna61g110kcal2.3g16.4g3.5g1.1g
Arvot/100g100g180kcal3.7g26.9g5.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733