Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g19g85kcal1.4g12.8g3g0.7g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)9g36kcal0g0.6g3.8g0g
Taloussuklaa, Fazer19g97kcal0.7g10.5g5.6g1g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 22g38kcal1.7g0.5g3.3g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu17g21kcal1.9g0.1g1.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.8g8.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana243g809kcal12.4g71.8g52g3.4g
Valittu annoskoko122g405kcal6.2g35.9g26g1.7g
Annoskoko puolitettuna61g202kcal3.1g18g13g0.9g
Arvot/100g100g333kcal5.1g29.5g21.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119917