Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g3.7g13kcal0.3g2.7g0.1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.2g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 44g17kcal0.4g3g0.1g1.1g
Sipuli (kuorittu)6.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g18g30kcal3.5g0g1.8g0g
Basilika, tuore 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.5g1.3kcal0g0g0.1g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g22g8.8kcal1.1g1.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 4.8g6.9kcal0.6g0g0.5g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana243g158kcal12g14.4g5.2g2.8g
Valittu annoskoko122g79kcal6g7.2g2.6g1.4g
Annoskoko puolitettuna61g40kcal3g3.6g1.3g0.7g
Arvot/100g100g65kcal4.9g5.9g2.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531