Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2053g1232kcal30.8g266.9g2.1g18.5g
Bataatti, kuorittu 1476g1195kcal23.2g248.5g0.7g44.3g
Porkkanaraaste 200g2365g638kcal14.2g125.3g4.7g59.1g
Lanttu 2192g632kcal21.9g100.8g6.6g39.4g
Palsternakka 1915g1218kcal9.6g225.9g7.7g86.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g9831kcal199.4g1934.8g43.6g495g
Valittu annoskoko10000g4915kcal99.7g967.4g21.8g247.5g
Annoskoko puolitettuna5000g2458kcal49.9g483.7g10.9g123.8g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513