Nevskin Blinit

1.Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liuota joukkoon hiiva, suola ja lisää puolet jauhomäärästä.

2.Anna juuren turvota ja hapantua huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
3.Sekoita juureen keltuainen, olut ja loput jauhoista.

4.Juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.

5.Kuumenna lettupannu.

Paista kuumassa, öljyssä blinejä eli tattariohukaisia molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan.

Kääntele bliniä muutaman kerran pannussa.

Älä anna pannun kuumentua liikaa, niin blinit ehtivät kypsyä ja hiiva kohottaa ohukaiset kuohkeiksi.

Jos pannu taas on liian haalea, ohukaiset vetävät itseensä liikaa rasvaa.

6.Tarjoa blinit mateenmädin, sipulin ja smetanan kanssa tai sienisalaatin, punajuurisalaatin, mateen maksan tai savukalan kanssa.

Savukalaksi sopii esimerkiksi suikaleiksi leikattu kylmäsavusiika tai -lohi.

6-7 dl maitoa
40 g hiivaa
2 tl suolaa
4 dl Semper Fin-Mix gluteenittomia jauhoja
3 dl tattarijauhoja
2 keltuainen
1/2 pulloa Laitilan kukkoa
4 valkuaista

öljyä paistamiseen

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Hazze
AineksetMääräEnergiaPHRK
Semper Fin Mix jauhoseos1579g5368kcal39.5g1278.9g7.9g0g
Gluteeniton tattarijauho (Keskisen mylly), annos 60g1316g3790kcal88.2g794.7g22.4g76.3g
Kananmuna kuoreton 1086g1549kcal135.7g3.3g111.3g0g
Kukko pils (Laitilan), annos 500g1086g467kcal4.3g44.5g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 4605g1559kcal140.9g225.7g4.6g0g
Rypsiöljy rainbow329g2961kcal0g0g328.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g31385kcal817.2g4694.2g950.2g152.6g
Valittu annoskoko10000g15693kcal408.6g2347.1g475.1g76.3g
Annoskoko puolitettuna5000g7846kcal204.3g1173.6g237.6g38.2g
Arvot/100g100g157kcal4.1g23.5g4.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=277238