Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 70g506kcal0.8g0.3g56.7g0g
Sokeri 140g566kcal0g139.4g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g349g227kcal38.4g14.6g1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai251g879kcal30.1g178.3g5.3g7.5g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.3g0g0.1g
Omena, keskikokoinen 200g349g119kcal0.7g24.8g1g6.3g
Siirappi 35g105kcal0g25.8g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g11g41kcal0.4g8.9g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2436g4934kcal142.2g794.8g128.8g27.8g
Valittu annoskoko1218g2467kcal71.1g397.4g64.4g13.9g
Annoskoko puolitettuna609g1234kcal35.6g198.7g32.2g7g
Arvot/100g100g203kcal5.8g32.6g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175