Briossisämpylät

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liota maitoon hiiva, hunaja ja suola.

Sekoita munat puuhaarukalla taikinaan.

Lisää jauhot vähitellen ja lopussa voi nokareina.

Vaivaa 12-15 min. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi.

Vaivaa ilmakuplat pois, kaulitse taikina 2 cm paksuksi suorakaiteeksi ja kääri rullalle, leikkaa 16 palaan.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla tunti.

Voitele keltuaisella ja paista 200c 12-15 min.

(Ohjeessa käskettiin käyttää voita, mutta kokeilin itse margariiniin.)

Lähde: Olivialehti verkkosivut

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Cherrymom
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 176g68kcal5.8g4.9g2.6g0g
Hiiva 44g33kcal5.8g0.5g0.2g3g
Hunaja 35g116kcal0.2g28.4g0g0g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 194g276kcal24.2g0.6g19.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 343g1177kcal34.9g240.1g4.1g12g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala229g732kcal34.3g134.9g5.9g22.9g
Margariini 60%, keskiarvo 176g937kcal0.6g0.6g105.5g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g18g11kcal0.6g0g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2436g6699kcal212.8g820g285g75.8g
Valittu annoskoko1218g3350kcal106.4g410g142.5g37.9g
Annoskoko puolitettuna609g1675kcal53.2g205g71.3g19g
Arvot/100g100g275kcal8.7g33.7g11.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=457116