Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g25g15kcal0.4g3.3g0g0.2g
Bataatti, kuorittu 18g15kcal0.3g3g0g0.5g
Porkkanaraaste 200g29g7.8kcal0.2g1.5g0.1g0.7g
Lanttu 27g7.7kcal0.3g1.2g0.1g0.5g
Palsternakka 23g15kcal0.1g2.8g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana244g120kcal2.6g23.6g0.6g6g
Valittu annoskoko122g60kcal1.3g11.8g0.3g3g
Annoskoko puolitettuna61g30kcal0.7g5.9g0.2g1.5g
Arvot/100g100g49kcal1.1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513