Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha22g36kcal4.2g0g2.2g0g
Sipuli (kuorittu)4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)22g5.5kcal0.2g1.2g0g0.3g
Basilika, kuivattu 0.2g0.4kcal0g0g0g0.1g
Ruokasuola jodioitu 0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Porkkana 9g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.6kcal0.2g1.1g0g0.1g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 44g12kcal1.4g1.4g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%8.2g19kcal2.4g0.2g1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Lasagnelevy Rainbow8.9g33kcal1.2g6.3g0.3g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana245g259kcal19.6g22g10g2.2g
Valittu annoskoko123g129kcal9.8g11g5g1.1g
Annoskoko puolitettuna61g65kcal4.9g5.5g2.5g0.6g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111