Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.2g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 17g65kcal2.5g9.9g1.3g1.7g
Vehnäjauho puolikarkea 42g146kcal4.3g29.7g0.5g1.5g
Sokeri 1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 54g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)5.4g39kcal0.1g0.1g4.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana245g510kcal13.8g82g12.2g6.4g
Valittu annoskoko122g255kcal6.9g41g6.1g3.2g
Annoskoko puolitettuna61g128kcal3.5g20.5g3.1g1.6g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.5g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=126623