Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g39g35kcal2.3g5.9g0g0g
Paprika vihreä 11g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Chili paprika punainen3.1g1.2kcal0.1g0.3g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska39g12kcal0.5g2.5g0.2g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g0.9g2kcal0.1g0.2g0.1g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g16g61kcal4.1g0g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana245g237kcal15g20.2g10.6g0.8g
Valittu annoskoko123g119kcal7.5g10.1g5.3g0.4g
Annoskoko puolitettuna61g59kcal3.8g5.1g2.7g0.2g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908