Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu11g14kcal1.2g0g1g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.8g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos29g100kcal0.7g23.8g0.1g0g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g14g101kcal0.1g0.1g11.2g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 19g16kcal0.6g0.8g1.1g0g
Kananmuna kuoreton 5.1g7.3kcal0.6g0g0.5g0g
Sokeri 3.9g16kcal0g3.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana245g717kcal6.4g108.4g27.8g0g
Valittu annoskoko123g359kcal3.2g54.2g13.9g0g
Annoskoko puolitettuna61g179kcal1.6g27.1g7g0g
Arvot/100g100g293kcal2.6g44.2g11.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813