Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g563g113kcal22.5g21.9g0.6g0g
Hirvenliha, 100g450g504kcal95g0g13.5g0g
Sipuli (kuorittu)169g46kcal2.2g8.1g0.3g2.9g
Valkosipuli 23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g17g57kcal2g11.1g0.4g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2441g1486kcal247g89.6g29.8g9.6g
Valittu annoskoko1221g743kcal123.5g44.8g14.9g4.8g
Annoskoko puolitettuna610g372kcal61.8g22.4g7.5g2.4g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234500