Pekonipastakastike (tomaatti)

Oliiviöljy pannulle ja kuulotetaan sipulit öljyn ja veden seoksessa.

Lisätään tomaattimurska ja valkosipuli sekä mausteet.

Kiehutetaan vettä sopivasti lisäillen kunnes kastike on paksua ja tomaattimurskan kokkareet alkavat hajota.

Maustetaan punapippurilla jos on, muuten mustapippuria maun mukan.

Valmis.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1631 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 20g179kcal0g0g20.3g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Tomaattimurska 600g176kcal3.4g31.8g1.2g11.4g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Pekoni, paistettu 128g657kcal21g0g64.6g0g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 3g7.6kcal0.4g0.6g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2447g2112kcal54g76.8g173g28.4g
Valittu annoskoko1223g1056kcal27g38.4g86.5g14.2g
Annoskoko puolitettuna612g528kcal13.5g19.2g43.3g7.1g
Arvot/100g100g86kcal2.2g3.1g7.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321708