Paahdettu paprika-linssikeitto

Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja.

Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.

Huuhtele ja valuta linssit.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä.

Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia).

Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Saara74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen75g19kcal0.7g3.5g0.3g1.5g
Valkosipuli 5.3g5.7kcal0.4g0.9g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Tuore chili (Oma), annos 20g7.5g3.4kcal0.2g0.6g0g0.1g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)9g21kcal1.6g1.2g1.1g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g7.5g3.5kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Tomaattipyree, Pirkka23g19kcal0.8g4.3g0.2g0.2g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)7.5g67kcal0g0g7.4g0g
Vesi601g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g150g488kcal36g73.6g1.5g18g
Tomaatti, tuore300g61kcal1.8g11.4g0.9g4.2g
Paprikajauhe 0.8g2.4kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2448g1400kcal84.4g195.8g23.4g50.4g
Valittu annoskoko1224g700kcal42.2g97.9g11.7g25.2g
Annoskoko puolitettuna612g350kcal21.1g49g5.9g12.6g
Arvot/100g100g57kcal3.4g8g1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321936