Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer241g1239kcal9.4g134.7g72.2g12.8g
Voi 241g1745kcal2.9g1g195.6g0g
Sokeri 205g830kcal0g204.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu265g334kcal29.1g0.8g23.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 274g939kcal27.9g191.6g3.3g9.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2448g10174kcal138.6g1064.8g589.8g44.8g
Valittu annoskoko1224g5087kcal69.3g532.4g294.9g22.4g
Annoskoko puolitettuna612g2544kcal34.7g266.2g147.5g11.2g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834