Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)398g554kcal44.2g1.6g41.4g0g
Sokeri 76g309kcal0g76g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 82g280kcal8.3g57g1g2.9g
Perunajauho 1dl=70g91g303kcal0.1g74.2g0g0g
Leivinjauhe 7.2g13kcal0.4g2.7g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore18g4.5kcal0g1.6g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g543g869kcal39.1g86.9g38g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g9g26kcal0.1g5.1g0g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2448g4716kcal184.4g610.2g160.8g13g
Valittu annoskoko1224g2358kcal92.2g305.1g80.4g6.5g
Annoskoko puolitettuna612g1179kcal46.1g152.6g40.2g3.3g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179