Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)200g760kcal1g13g80g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 220g669kcal19.3g121.9g4.2g30.6g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Hunaja 160g529kcal0.8g129.3g0g0g
Mustikka metsä- 600g264kcal3g38.4g3.6g19.8g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 38g127kcal0g31g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2456g4733kcal49.2g674.8g175.6g101.8g
Valittu annoskoko1228g2366kcal24.6g337.4g87.8g50.9g
Annoskoko puolitettuna614g1183kcal12.3g168.7g43.9g25.5g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527