Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g282g890kcal63.4g7g67.6g0g
Nauris 372g102kcal3.7g15.6g1.1g7.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g225g63kcal1.4g13.4g0.5g5.6g
Punajuuri 282g108kcal2.8g19.4g0.6g7g
Oliiviöljy 45g399kcal0g0g45.1g0g
Hunaja 23g75kcal0.1g18.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2457g3273kcal142.8g147.2g229.8g39.4g
Valittu annoskoko1229g1637kcal71.4g73.6g114.9g19.7g
Annoskoko puolitettuna614g818kcal35.7g36.8g57.5g9.9g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877