Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 1558g660kcal152.9g6.2g1.6g0g
Sokeri 2597g10543kcal0g2594.8g0g0g
Flora Vanilla 12%3247g6169kcal146.1g519.5g389.6g0g
Puolukka 2597g1008kcal11.4g176.6g13g67.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g36761kcal620.8g6594.2g808.4g135g
Valittu annoskoko10000g18380kcal310.4g3297.1g404.2g67.5g
Annoskoko puolitettuna5000g9190kcal155.2g1648.6g202.1g33.8g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133