Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 3g22kcal0g0g2.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen36g12kcal1.2g1.8g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai54g190kcal6.5g38.5g1.1g1.6g
Hiiva, 50g6g3.6kcal0.8g0.1g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g12g6.9kcal1.1g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]12g17kcal1.7g1.7g0.4g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana246g501kcal22.6g85.4g7.8g14.6g
Valittu annoskoko123g250kcal11.3g42.7g3.9g7.3g
Annoskoko puolitettuna62g125kcal5.7g21.4g2g3.7g
Arvot/100g100g204kcal9.2g34.7g3.2g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427