Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g16g74kcal1.4g8.2g3.8g0g
Katkarapu 14g10kcal2g0g0.2g0g
Kesäkurpitsa21g3.6kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g3.5g1.9kcal0.1g0.2g0.1g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 14g3.7kcal0.5g0.4g0g0g
Kananmuna, keitetty 7.7g11kcal1g0g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.6g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Rypsiöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Mineraalisuola keskiarvo 2.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Parmesan formaggio da pasta2.8g13kcal1.1g0g0.9g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g35g92kcal10.6g0.7g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana246g483kcal34.6g26.8g26.4g0.6g
Valittu annoskoko123g241kcal17.3g13.4g13.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna62g121kcal8.7g6.7g6.6g0.2g
Arvot/100g100g196kcal14.1g10.9g10.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=188196