Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g16g0.2kcal0g0g0g0g
Suklaa tumma 31g162kcal1.2g16.7g9.7g1.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g6.3g4kcal0.2g0g1.6g0g
Sokeri 7.5g31kcal0g7.5g0g0g
Kuohukerma (Ingman)63g214kcal1.4g1.9g22g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana247g821kcal5.6g52.2g66.6g3.4g
Valittu annoskoko124g411kcal2.8g26.1g33.3g1.7g
Annoskoko puolitettuna62g205kcal1.4g13.1g16.7g0.9g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.1g26.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916