Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Rypsiöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Tomaatti 263g60kcal1.5g9.1g0.8g3.7g
Tomaattimurska 300g88kcal1.7g15.9g0.6g5.7g
Kookosmaito 300g625kcal6.1g8.4g64g1.5g
Kalaliemikuutio 7.5g23kcal0.8g2.6g1.1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri7.5g31kcal0g7.5g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g7.5g28kcal0.1g6.3g0.2g0g
Katkarapu 113g77kcal16.2g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2460g2035kcal54.8g106.8g151g24.6g
Valittu annoskoko1230g1017kcal27.4g53.4g75.5g12.3g
Annoskoko puolitettuna615g509kcal13.7g26.7g37.8g6.2g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763