Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g2602g3434kcal572.4g0g119.7g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK1626g2179kcal357.7g0g97.6g0g
Lanttu 1626g469kcal16.3g74.8g4.9g29.3g
Porkkana 1626g532kcal10.1g90.4g3.3g41.5g
Peruna, vanha, kuorittu 1301g990kcal24.5g201.6g2.6g13g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g195g1073kcal2g2g117.1g0g
Milbona Maito rasvaton976g322kcal32.2g47.8g0g0g
Suola, annos 3g49g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g17998kcal2030.4g833.2g690.4g167.6g
Valittu annoskoko10000g8999kcal1015.2g416.6g345.2g83.8g
Annoskoko puolitettuna5000g4500kcal507.6g208.3g172.6g41.9g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403