Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)201g763kcal1g13g80.3g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 221g671kcal19.3g122.3g4.2g30.7g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Hunaja 161g530kcal0.8g129.7g0g0g
Mustikka metsä- 602g265kcal3g38.5g3.6g19.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 38g128kcal0g31.1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2464g4748kcal49.2g676.8g176.2g102.4g
Valittu annoskoko1232g2374kcal24.6g338.4g88.1g51.2g
Annoskoko puolitettuna616g1187kcal12.3g169.2g44.1g25.6g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.2g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527