Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g135g812kcal28.4g8.9g73.1g0g
Sokeri 135g549kcal0g135.2g0g0g
Voisarvi croissant 135g491kcal10.8g53.7g25.2g3g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 15g43kcal2.3g0g3.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 135g464kcal13.8g94.7g1.6g4.7g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.8g12kcal0.4g2.3g0.3g1.1g
Raparperi 451g152kcal3.1g24.8g0.5g6.3g
Sokeri 49g198kcal0g48.8g0g0g
Fariinisokeri79g321kcal0g78.9g0g0g
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.7kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2466g6238kcal129g901.2g217.4g30.2g
Valittu annoskoko1233g3119kcal64.5g450.6g108.7g15.1g
Annoskoko puolitettuna617g1560kcal32.3g225.3g54.4g7.6g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759