Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 120g873kcal1.4g0.5g97.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 117g402kcal12g82.1g1.4g4.1g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)42g135kcal6.3g19.8g3.2g7.6g
Sokeri 205g830kcal0g204.3g0g0g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.5g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.6g11kcal0.4g2.2g0.3g1g
Kananmuna kuoreton 132g189kcal16.5g0.4g13.6g0g
Raparperi 602g203kcal4.2g33.1g0.6g8.4g
Kaneli, jauhettu, annos 2g2.4g6.3kcal0.1g1.9g0.1g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2472g5340kcal83g697.6g234g45g
Valittu annoskoko1236g2670kcal41.5g348.8g117g22.5g
Annoskoko puolitettuna618g1335kcal20.8g174.4g58.5g11.3g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595