Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 214g648kcal38.4g103.9g2.1g22.9g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g129g405kcal15.4g1.3g38.6g0g
Vesi857g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)26g6.9kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Sinappi 6.4g8.4kcal0.3g0.9g0.4g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi7.1g20kcal0.6g0.5g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2478g2175kcal110g215.6g85.6g46.8g
Valittu annoskoko1239g1088kcal55g107.8g42.8g23.4g
Annoskoko puolitettuna620g544kcal27.5g53.9g21.4g11.7g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576