Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g14g8.5kcal1.8g0.2g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 280g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.6g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 9g28kcal0g6.9g0g0g
Kurpitsa 467g74kcal3.5g9.3g0.5g9.3g
Vehnäjauho puolikarkea 420g1441kcal42.8g294.1g5g14.7g
Kananmuna kuoreton 26g37kcal3.2g0.1g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2478g3400kcal102.6g621.2g41.6g48g
Valittu annoskoko1239g1700kcal51.3g310.6g20.8g24g
Annoskoko puolitettuna620g850kcal25.7g155.3g10.4g12g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252206