Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali442g93kcal5.3g15g0.9g9.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g127g36kcal0.8g7.6g0.3g3.2g
Sipuli (käsittelemätön)127g34kcal1.7g6.1g0.3g2.2g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g350g595kcal70g0g35g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen18g70kcal1.2g0.4g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2478g1657kcal158g58.2g87g29.4g
Valittu annoskoko1239g829kcal79g29.1g43.5g14.7g
Annoskoko puolitettuna620g414kcal39.5g14.6g21.8g7.4g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241