Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 120g33kcal2.2g3.5g0.6g2.3g
Herkkusieni 80g13kcal1.7g0.2g0.3g1.2g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Kiinankaali raaka 100g120g22kcal1.9g2.8g0.4g2.8g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g10g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Fenkoli, tuore , annos 100g24g4.1kcal0.2g0.4g0g0.6g
Porkkana 64g21kcal0.4g3.6g0.1g1.6g
Voi 4g29kcal0g0g3.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3g27kcal0g0g3g0g
Paprika, punainen24g6.2kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 20g4.8kcal0.4g0.4g0.1g0.5g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g20g22kcal1.6g4g0g1g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl40g136kcal0.8g1.2g14g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g40g92kcal2.6g19.4g0.5g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2478g861kcal26g80.8g45g27.4g
Valittu annoskoko1239g430kcal13g40.4g22.5g13.7g
Annoskoko puolitettuna620g215kcal6.5g20.2g11.3g6.9g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416