Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.9g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g131g250kcal3.2g5.3g25g0g
Vesi, vesijohtovesi 263g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)16g47kcal1.4g1.6g3.8g0g
Tomaattipyree, Pirkka70g57kcal2.4g13.3g0.7g0.7g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 44g19kcal1.5g2.1g0.4g0g
Valkoviini makea 105g102kcal0.3g6.3g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 350g776kcal61.3g0g59.5g0g
Persilja 1.8g0.5kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 123g40kcal0.8g6.8g0.2g3.1g
Lehtiselleri 26g3.3kcal0.3g0.3g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Oliiviöljy 12g108kcal0g0g12.3g0g
Voi 26g191kcal0.3g0.1g21.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2478g3228kcal145g79g247g11.2g
Valittu annoskoko1239g1614kcal72.5g39.5g123.5g5.6g
Annoskoko puolitettuna620g807kcal36.3g19.8g61.8g2.8g
Arvot/100g100g130kcal5.9g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165