Runebergintorttu

2 munaa
1 ½ dl kermaa (tai maitoa)
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 tl kaneli-neilikkaseosta tai piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
70g jauhettuja manteleita
150g voita (tai margariinia)
mantelilikööriä (tai punssia)

PÄÄLLE
Hillosilmä n. 1 dl mansikkahilloa (tai vadelma)
Kuorrutus: 1 dl tomusokeria, n. 1 tl vettä

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.

2. Lisää mausteet, mantelijauhe, munat, maito ja siirappi.

3. Sekoita taikina.

4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.

5. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin kahdella ruokalusikalla.

6. Paista kypsiksi 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Tee uunista tulleisiin torttuihin pieni painauma, niin hillo pysyy paremmin.

Sekoita desiin tomusokeria n. 1 tl vettä niin, että seoksesta tulee sopivan jähmeää pursotettavaksi.

Pursota ohut sokerirengas hillosilmän ympärille pursottimella tai muovipussiin leikatusta kulmasta puristaen.

Runebergin tortut voi halutessaan kostuttaa vedellä laimennetulla manteliliköörillä tai punssilla.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Testi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.2g0g
Sokeri 15g60kcal0g14.8g0g0g
Siirappi 4.7g14kcal0g3.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.7kcal0g0.4g0g0g
Neilikka, annos 4g0.5g1.7kcal0g0.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g1.8kcal0.1g0.4g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 13g18kcal1.6g0g1.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 18g58kcal0.4g0.5g6.1g0g
Manteli 8.2g50kcal2g0.5g4.4g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 23g78kcal2.3g15.9g0.3g0.8g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Mantelilikööri (Ameretto di saronno), annos 20g2.3g2.6kcal0g0.4g0g0g
Mansikkahillo 13g30kcal0.1g7.2g0g0.1g
Tomusokeri 1dl=60g7g28kcal0g7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana248g947kcal13.4g102.8g52.6g3.4g
Valittu annoskoko124g474kcal6.7g51.4g26.3g1.7g
Annoskoko puolitettuna62g237kcal3.4g25.7g13.2g0.9g
Arvot/100g100g382kcal5.4g41.4g21.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=51886