Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g17kcal1.7g2.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.1g0g0.9g0g
Sokeri 25g102kcal0g25.1g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.7g5.2kcal0.2g1g0.1g0.5g
Hiiva 4.2g3.1kcal0.5g0g0g0.3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 17g119kcal0.1g0.1g13.4g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g17g30kcal0g1.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana248g576kcal7.2g60.6g28.8g1.6g
Valittu annoskoko124g288kcal3.6g30.3g14.4g0.8g
Annoskoko puolitettuna62g144kcal1.8g15.2g7.2g0.4g
Arvot/100g100g232kcal2.9g24.4g11.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854