Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 4g28kcal0g0g3.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen40g13kcal1.3g2g0g0g
Hiiva 4g3kcal0.5g0g0g0.3g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)24g79kcal6.5g0g5.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 52g178kcal5.3g36.4g0.6g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana248g604kcal27.2g76.8g19.2g4.2g
Valittu annoskoko124g302kcal13.6g38.4g9.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna62g151kcal6.8g19.2g4.8g1.1g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570