Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl58g198kcal1.2g1.7g20.4g0g
Sokeri 6.2g25kcal0g6.2g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja29g47kcal2.1g4.7g2g0g
Lakka29g12kcal0.4g2.3g0.1g1.1g
Liivate 1.5g5.1kcal1.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana248g574kcal9.8g29.8g45g2.2g
Valittu annoskoko124g287kcal4.9g14.9g22.5g1.1g
Annoskoko puolitettuna62g144kcal2.5g7.5g11.3g0.6g
Arvot/100g100g231kcal3.9g12g18.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843