Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai24g83kcal2.9g16.9g0.5g0.7g
Sokeri 30g120kcal0g29.6g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokasooda 0.4g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten7.3g24kcal1.7g3.3g1.5g0.8g
Voi 3.7g27kcal0g0g3g0g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Tomusokeri 1dl=60g18g73kcal0g18.3g0g0g
Voi 2.9g21kcal0g0g2.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3.3g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g3.7g18kcal0.1g2.4g0.8g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana248g773kcal12.6g142.2g18.8g3.4g
Valittu annoskoko124g387kcal6.3g71.1g9.4g1.7g
Annoskoko puolitettuna62g193kcal3.2g35.6g4.7g0.9g
Arvot/100g100g312kcal5.1g57.3g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367135