Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali50g11kcal0.6g1.7g0.1g1g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g13g16kcal1.9g0g1.1g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g0.5g4.5kcal0g0g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Siirappi 4.4g13kcal0g3.2g0g0g
Soijakastike 1.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Korppujauho 0.8g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g10g5.7kcal0.3g0.7g0.2g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g19g23kcal0.4g4.6g0.3g0.4g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g13g17kcal2.4g0g0.9g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.3g1kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana249g197kcal12g23.2g6.4g3.2g
Valittu annoskoko124g99kcal6g11.6g3.2g1.6g
Annoskoko puolitettuna62g49kcal3g5.8g1.6g0.8g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.3g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113364