Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Sokeri12g49kcal0g12g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g32kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3.3g11kcal0g2.7g0g0g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g33g49kcal0.2g11.8g0.1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g16g26kcal1.2g2.6g1.1g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 19g48kcal0.2g0.6g5.1g0g
Kiivi kuorittu 5.1g2.4kcal0g0.4g0g0.1g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 5.6g4.2kcal0g0.9g0g0.1g
Tomusokeri 1dl=60g0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana249g506kcal10.2g76.4g17g1g
Valittu annoskoko125g253kcal5.1g38.2g8.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna62g127kcal2.6g19.1g4.3g0.3g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.7g6.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759